Grunderna i vad VPN är

Så nu när du förstår grunderna i vad VPN är, och hur det fungerar, kan du överväga att använda en själv. I stället för att ställa sig till motförande av ett visst företags tjänster, jag ska ge dig några tips om hur man väljer en bra VPN-tjänst.

Vpn-tjänstens fysiska placering bör övervägas. Om du vill kringgå regionbaserad innehållsblockering vill du att VPN ska vara verksamt i det land som du vill verka vara i från det företags perspektiv som levererar media. Till exempel, många människor här i Kanada använder amerikanska VPN så att de kan komma åt det innehåll som Netflix bara gör tillgängliga för den amerikanska marknaden. Du kanske också vill överväga lagarna i jurisdiktionen för var din VPN är fysiskt belägen. Till exempel kan amerikanska VPN vara föremål för husrannsakan från amerikanska brottsbekämpande organ.

Vissa VPN använder anti-malware programvara! Det kan vara ett försäljningsargument. Om din VPN-tjänst söker igenom data som går igenom den för skadlig kod, som ger dig ett extra lager av skadlig kod skydd utöver vad anti-malware programvara du använder på din klientmaskin.

Fundera på vilken typ av enheter du ska använda med din VPN. Ska du bara använda VPN med datorn? Eller vill du också kunna använda VPN på din smartphone eller surfplatta? Vilka operativsystem använder du? Vissa VPN-leverantörer erbjuder dedikerade mobilappar, och vissa VPN-leverantörer kräver programvara som endast är kompatibel med vissa operativsystem.

Det kan också hjälpa till att gå på sociala medier och fråga människor vilka VPN-tjänster de rekommenderar