Behöver du hjälp?

Känner du att du spelar så mycket att du är på väg att bli beroende? Kanske du redan har prövat ett antal gånger att bli fri från spelandet utan att ha lyckats? Eller är du anhörig till någon som du tror har ett spelberoende?

Då är det dags att söka hjälp.

Vi på SpelBeroendeHjalpen finns här för att ge en bred och lättförståelig information om spelmissbruk. Vi har dock ingen möjlighet att hjälpa er individuellt med ert spelmissbruk utan är här för att ni ska få upp ögonen för vart någonstans ni kan vända er för att få den hjälp ni behöver.

Många säger att egenvård är ett bra sätt att komma igång. Det handlar om att bland annat föra en dagbok över sitt spelande. Där ska man skriva så detaljerat som möjligt om sina spelstunder, tankar om freespins och andra bonuserbjudanden samt inställningen man har till spel. Där kan du själv sedan se och förhoppningsvis kontrollera dina vanor.

Trappa ned sakta men säkert. Det betyder att du inte ska sluta upp med spelandet på en gång. Då är du väldigt hård mot dig själv och det leder till att du lätt faller tillbaka till gamla vanor. Men se till att du varje gång gör något mindre. Som att kanske avinstallera alla spel från mobila enheter och att du har ett tidsschema då du kan och får spela.

Vänd dig också till någon där du kan få stöd och vård på ett professionellt sätt. Där kan du lita på att det kommer fungera och du kommer få en tryggare situation.

moln

I hela Sverige finns det organisationer som erbjuder vård för spelmissbrukare. Där får man hjälp för att hitta en passande behandlingsmetod, då det ofta handlar om kognitiv terapi. Även anhöriga kan välja att gå med i en organisation för ett förebyggande syfte.

Om du känner att du vill prata om dina problem med någon och om du vill veta hur du kan få slut på beroendet kan vi rekommendera dig att besöka den här sidan http://www.spelberoende.se.

Där kommer du att möta ett flertal alternativ som hjälper dig eller din anhörig i rätt riktning.

Lycka till med din resa till ett beroendefritt liv!